U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ineke van Dam

Praktijk voor maatschappelijk werk en natuurgeneeskunde

 

Vredenoord 126

1852 WK Heiloo

 

Telefoon 072-5338387

e-mail: ineke@vndm.nl

www.vndm.nl

 

Praktijkdagen:

Maandag

Dinsdag

Woensdagmiddag

Donderdag

Inhoud

Relatieproblemen

Als twee mensen elkaar niet meer kunnen begrijpen, irritaties optreden, vervreemden van elkaar, is het belangrijk om deze situatie zo snel mogelijk onder ogen te zien en hieraan te werken. Zo niet, dan vervolgt een ieder zijn eigen pad en wordt de weg terug naar elkaar een moeilijk, maar geen onmogelijk proces.
Communicatieproblemen vormen vaak de onderliggende problematiek. Ook een verstoord rollenpatroon, gebaseerd op niet uitgesproken verwachtingen van jezelf en de ander, kan voor veel irritatie en vervreemding zorgen.
Maar natuurlijk geldt ook hier: ieder mens is uniek en elk echtpaar heeft zijn eigen overtuigingen en verwachtingen van het samenzijn met elkaar.
Ik kan als relatietherapeut dan duidelijkheid en inzicht geven in een vastgelopen patroon van beiden. ik geef naast de coachinggesprekken o.a. ook opdrachten mee met de bedoeling dat deze veranderingen veroorzaken, die na verloop van tijd geïntegreerd worden in het gedrag van beide partners. Door deze integratie kunnen beide partners elkaar weer op een andere wijze zien en tegemoet treden.